Black/White, You and Me.

Gosh, har råpluggat tills nu. Ska ta en liten matpaus och sen blir det historia boken. Kul!
Visar lite fina bilder istället.
Photos: Tumblr

Sunday blues


Goshh

Har precis ansökt om att åka till USA efter sommaren i ett år och jobba som Au Pair och plugga på ett college. Läskigt. Men lite spännande på samma gång.

Truth


Sabai

Jag och Matulden åt en sen lunch på en thai restaurang på östermalm.
Det var fintfint, nästan som att vi faktiskt var i Thailand. Alla som jobbade där pratade thailändska i bakgrunden, så det byggde på känslan lite.
Fina Matilda!
Jag åt Tom Kha Gai, gott. Fast inte lika gott som den smakar i Thailand, såklart.

RAIN ON ME

Photo: weheartit

RED


T as in Truth

Försöker få mig själv att förstå att jag borde plugga, men det är ju så mycket härligare att sitta och läsa böcker och se på filmer om ett annat årtionde istället.  Har precis tagit en långt bad och börjar förstå att jag kanske skulle ha fokuserat lite mer på skolarbeten denna helg.

Hey lets run away together and become cowboys in a western movie.

Jag var och åt på Sirap nu på eftermiddagen. Det är som ett American Breakfast drop in, och är väldigt högljud och alltid himla mycket människor. Men det är god mat och hälften av alla gäster pratar bara engelska, så det är som att man inte riktigt är i Sverige för en timme eller två.

Jag drack en diet coke, med is såklart. Jag måste alltid ha is med min cola. Annars är det inte alls lika gott.

Och till det åt jag American Pancakes med Banana & Choklad. Pannkakorna ligger där under alla bananer och chokladen. Så gott. Men åh så mättande. Jag kan ju bara säga att jag rullade hem.

Bror åt scrambled eggs med prinskorvar. Som ni kan se.

På vägen hem så kunde man se månen uppe i den klarblåa himlen. Himla fint.

Fredagen den 11de

Vaknade och såg att det såg ut såhär utanför köksfönstret:



Då blev jag såhär ledsen:



Men så såg jag de fina blommor vi hade i köksfönstret och blev lite gladare och tänkte att jag kanske skulle gå till skolan i allafall.



Hade inte på mig alltför varma skor



Påvägen hem köpte jag två nya läppstift, ett rosa och ett rött. Färgerna är finare i verkligheten tycker jag.



Och nu är jag hemma och ska äta något innan jag faller ihop av hunger.

Torsdag 10/2-11

Har precis ätit frukost här hemma, vilket inte händer varje dag. Brukar alltid köpa med mig eller ta med mig till skolan så att jag kan sova längre. Men kör på mitt nytta livstil nu för tiden och därför stekte jag ett egg och åt keso med det. Var faktiskt helt okej!

Idag slutar jag ett, men ska sen till tandläkaren. Usch, har inte varit där på över två år så är lite små nervös inför vad hon kommer säga om tänderna.. Har varit ett skönt år i Thailand med mycket av det goda. Hehe.

Nu måste jag springa till tunnelbanan, hörs sen!


And I need you now,

"God" morgon!
Är hemma idag och tänkte få undan lite arbete. Men nu ska vi inte prata om sådana tråkigheter!

Äntligen!

Gosh, bloggen har legat nere hela dagen av någon anledning. Så har suttit och pratat med supporten där jag har min domän och när de inte kunde hjälpa mig så har jag suttit och pillat själv som den äkta halv datanörden jag faktiskt var innan jag inte längre hade tid med sånt. Men förut, då var HTML koder och sådant, något som jag verkligen tyckte om att sysselsätta mig med. Tycker fortfarande om det, speciellt att göra designer direkt from scratch, synd bara att tiden inte räcker åt. Haha.

Känns som om att jag håller på att bli sjuk och därför tänker jag gå och lägga mig nu, nattinatti!


Roma

Tre bilder som jag tog i Rom när jag var där senast i Augusti. Gud vad jag älskar den staden, och historian bakom den. Jag, mamma och min lillebror spontan åkte dit helgen innan jag skulle börja skolan, köpte biljetterna dagen innan vi åkte och sedan spenderade vi tre härliga dagar där. Andra gången jag var där och blev bara ännu mer förtjust i den. Så romantisk och trivsamt ställe. Kanske blir det att jag bor där senare i mitt liv. Det skulle vara fint.

To me, you were perfect


Rött är sött

Jag har röda läppar idag, känns annorlunda. Väldigt bra. Men så annorlunda.
Nu ska jag se på en film medan jag skriver av mig lite, ibland räcker det inte med bloggen utan måste få ner mina tankar på ett ställe som ingen kan läsa det på.

Dear John

Jag såg på Dear John igår, den är sådär härligt romantisk men lite ledsam ibland också. Och sen har den ett sånt där slut så att man får bestämma lite själv. Ska vi kolla?












Sitter på historian och dör av hunger. Nu ...

img_7439 (MMS)

Sitter på historian och dör av hunger. Nu vet ni det! Haha


-

Photo: Tumblr

Dina Goldenstein

Här kommer några av bilderna som Dina Goldenstein har tagit där hon har gjort sina egna tolkningar av några kända sagofigurer, nämnde henne lite längre ner och sa att jag skulle lägga upp några av dem.

Ny design!

FÖRE:


EFTER:


Bra/Dåligt?

Söndag

Medan ni kollar på film, umgås med vänner eller läser en bok, allt för att inte behöva tänka på att det är måndag i morgon så ska jag ta tag i mitt enorma berg av uppgifter till skolan nu i veckan. Så tänkte visa er en av sakerna jag kommer att sitta med idag, nämligen min Art Investigation Book. I den boken skriver jag ner allt jag får insperation ifrån, skriver om olika art movements och artists som jag tycker är värda att nämnas. Ligger lite efter med allt skrivande för tillfället bara. Vi ser efter lite!

Boken är bara helt svart, det är vanligt att man målar på den men det har inte jag haft tid med. Den gula fläcken på nedre kortsidan kom till förra tisdagen då jag målade med gul akryl och jag missade paletten så att allt kom på boken istället. Tur att man inte blir examinerad på bokens utsida i allafall!

Sen så skriver jag om vad som inspirerar mig, det kan vara något jag har sett på nätet eller någon annanstans. Det kan vara en tavla, en film, ett foto eller en låt. Eller varför inte bara något man såg påvägen till tunnelbanan?

Det är en viktig del av arbetet i boken att inte bara skriva om sitt egna arbete men också andras. Här har jag skrivit om Dina Goldenstein. Har ni inte sett hennes fotografier, gör det! Dom är grymma! Eller ännu bättre, vänta ett tag så lägger jag in mina favoritr i kväll!

Och sen kommer vi till det som tar mest tid, att skriva om sina egna projekt. Här skriver jag om meningen med arbetet, vad för djupare betydelse den har och vad det föreställer. Döm mig snälla inte efter min skrivstil som ni ser här. Är oftast stressad och inte koncentrerad när jag skriver, tyvärr.

Och sist men inte minns så finns det information och jämförelse mellan olika kulturer och artistiska rörelser.


there is no sunshine when you'r gone

Att vakna upp med solen strålande genom persiennerna är nog en av de mysigaste grejerna som finns såhär på vinter halvåret. För, för en sekund så tror man att sommaren faktiskt är här och att man måste förbereda för picknicken i parken. Men sen så har sekunden dragit vidare och du inser att det fortfarande är lika kallt och blött ute som det var igår, men idag är det iallafall sol!

Bored

Uttråkad till tusen.. Kanske inte var den bästa idéen att bara stanna hemma i kväll..?
Det här var jag igår iallafall,

5th February, two thousand eleven

Hej!

Jag sitter och kollar på Life As We Know It, laddade ner den (uuhu) för en stund sedan och den är bra, två bra skådespelare så hur kan det bli annat än bra? brabrabra! Och det är ju alltid ett plus att Josh Duhamel spelar en av huvudrollen, eyecandy! haha. Kul bar att familjen över lägenheten bråkar och skriker så det hörs ner till mig, kul med tunna väggar.

Matilda gick härifrån för en stund sedan, familjen är bortrest tills på söndag kväll så har hela lägenheten för mig själv, väldigt skönt faktiskt! Kom hem vid 3 tiden i natt efter att ha först ätit middag på söder med tjejerna, blev en ceasar sallad. Sen drog jag, Linnea och Matilda vidare på en 18 årsfest vid slussen, födelsedagsbarnet hade hyrt en lokal där och det kom runt 200 pers typ. Väldigt lyckat! Men idag är man lite halv seg, tur att jag har choklad och isté hemma!

Har inte riktigt några planer för i kväll och det känns faktiskt väldigt skönt. Kanske ska bara vara hemma och chilla för mig själv? Hmm..

 


Bruna stövlar

Vägen hem är kall, inte allt långt bort kan hon höra en grupp ungdomar skratta. Kanske skrattar de åt hur ovetande de är, så ovetande om verkligheten som väntar runt hörnet. Kanske vet dom att det inte är lång kvar tills det verkliga livet börjar och försöker ta vara på den tiden dom har. Hon har på sig ett par bruna stövlar. Dom har blivit smutsiga och slitna. Hon vet att hon inte borde ha på sig dom när det regnar, men just nu så bryr hon sig inte. Bryr sig inte om att hon kanske inte borde vara ute här alldeles ensam, borde inte tänka på allt hon har försökt glömma, allt som inte är menat att finnas kvar i hennes sinne. Men hon vill inte känna tyngden i magen, vill inte känna smärtan i hjärtat eller huvudvärken som kommer när hon glömmer för en sekund att hon måste glömma. Ja, hon borde inte gå där med bara sina tankar att hålla henne sällskap. Hon ser ner på sina stövlar när hon möter människor på vägen. Vill inte möta någons ögon, vill inte att någon ska se henne. Hon vet att det inte är värt det, människor glömmer så lätt och det gör så ont att bli bortglömd. Så hon håller blicken låg för att inte bli besviken. Det börjar blåsa så hon håller jackan närmare sin kropp. Hennes händer fryser och skorna har läckt igenom. Hon borde inte ha tagit på sig dom bruna stövlarna. Regnet börjar falla ner från den mörka himlen och hon tar kvickare steg. Nej hon borde verkligen inte gå ensam. Kanske ska hon ringa någon när hon kommer hem, den där tjejen från klassen var ju ganska snäll mot henne. Kanske skulle inte hon märka att hon egentligen är konstig med mörka tankar. Hon behöver ju aldrig veta vad hon har varit med om. Ja, kanske skulle hon ringa tjejen och se om hon inte är för upptagen. Vill ju inte störa. Men vill ju inte vara ensam heller. Kanske kunde hon bli glad igen. Ja, kanske skulle hon ringa. Hon ser ner på sina bruna stövlar en än gång och ler för sig själv. Ja kanske är det denna gången då hon vågar låta signalerna gå. Kanske.

But the time wasn't meant for us

Hej sötnosar!
Sitter på mitt jobb och försöker plugga lite, har grymt många deadlines just nu som ska in i veckan eller nästa.
Jag tänker inte ursäkta mig för att jag inte skriver ofta längre för jag vet att det inte kommer bli mycket bättre på ett tag heller. Jag går ut om 107 dagar, då kan jag börja skriva på riktigt igen med mycket uppdates men tills dess så är jag rädd att det inte kommer bli mycket bättre.

Iallafall, I lördags var jag på Emelies 18 års fest, det var trevligt med blandade människor. Slutade kanske lite mindre trevligt. Och på fredag ska jag och tjejerna gå ut och äta och sen drar de som har åldern inne ut och vi andra småbarn åker till en annan 18 årsfest. Lägenheten har jag för mig själv i helgen så ska försöka att bara vara hemma också och ta det lugnt och plugga. 107 dagar 107 dagar 107 dagar är vad jag upprepar i mitt huvud hela tiden när jag bara vill lägga mig ner på marken och inte kliva upp igen.

Lite random bilder från den senaste tiden;


RSS 2.0